Tі Гуань Інь (Tie Guan Yin)
Історія сорту
Сорт чаю Ті Гунь Інь є легендарним. Це однин з відомих різновидів улуна, який відноситься до напівферментований чаїв. Назва напою перекладається «залізна Гуаньинь». Таке цікаве назву сорт отримав на честь однойменної богині, що існувала в міфології. Родина чаю - провінція Фуцзянь. Причому, в кожній окремій її частині чай по-різному готують. У провінції продукт створюється вже протягом багатьох століть.
Особливості виробництва
Технологія виробництва чаю Те Гуань Інь є щось середнім між технологіями створення червоного і зеленого чаю. Виготовляється сорт з великих зрілих листя. Рівень ферментації досить слабкий, завдяки чому, в листочках зберігається багато вітамінів і корисних речовин. Смак і аромат напою виходять просто чудовими. Смак має багату гаму найрізноманітніших відтінків, післясмак солодкувате і приємне. Аромат наповнений нотками квітів, серед яких особливо виділяється пахощі бузку.
Корисні властивості для організму
Те Гуань Інь називають в Китаї напоєм від 100 хвороб. Чай містить такі вітаміни, як: D, C, B, K, P. Перш за все, напій благотворно впливає на серцево-судинну систему. У ньому містяться речовини, які зміцнюють м'язи серця. Улун ефективно виводить з організму токсини і сприяє прискоренню метаболізму. Тому чай незамінний для схуднення. Крім цього, рекомендується пити улун при проблемах з шлунково-кишкового тракту. Він нормалізує роботу травного тракту. Те Гуань Інь актуальний для людей різних вікових груп.
Спосіб заварки
Вишуканий сорт чаю обов'язково порадує гурманів своїм бездоганним смаком. Для заварки необхідно 350 мл води і 7-10 г чаю. Температура води повинна бути 80-90 градусів. Першу заварку необхідно злити для позбавлення напою від пилу і сміття. Наступні заварки вже можна із задоволенням дегустувати. Кожна наступна заварка настоюється на 30 секунд більше попередньої. Одна порція чаю сорту Те Гуань Інь заварюється 10-12 разів.