Цзюй Хуа Ча (Ju Hua Cha)
Історія виникнення
Цзюй Хуа Ча є приголомшливою добавкою до чаю у вигляді маленьких красивих квіточок. Ці Квіти Хризантеми бере свою історію кілька століть назад. Тоді йшлося про те, що хризантема здатна прибрати жар і разом з ним 100 хвороб. Цзюй Хуа Ча вирощується в провінції Аньхой. Натуральна і унікальна добавка ідеально поєднується практично з будь-яким сортом чаю.
Особливості виробництва
Збираються квітки хризантеми вручну. При цьому, вони повинні бути розпущеним не до кінця - близько 8 мм. Спосіб обробки добавки - НЕ ферментований. Квітки злегка подвяливаются і потім сушаться в тіні. Настій має приємний м'яким квітковим присмаком. Хризантемний аромат напою насичений, що особливо подобається гурманам.
Корисні властивості для організму
Китайські лікарі переконані, що Цзюй Хуа Ча прибирає 100 хвороб і сприятливо впливає на емоційний стан людини. Фахівці в галузі медицини кажуть, що добавка виступає в якості відмінного джерела довголіття. Напій надає наступну дію на організм:
- Тонізує, повністю зміцнює загальний стан.
- Виводить шкідливі речовини.
- Корисний для печінки і крові.
- Лікує хвороби дихальних шляхів.
- Благотворно впливає на шлунок.
- Знімає запаморочення і головні болі.
- Знижує високу температуру.
- Покращує зір.
Спосіб заварки
Напій заварюється в фарфоровому або скляному посуді. На 10 г заварки знадобиться 250 мл води температурою 80 градусів. Тривалість першого заварювання складає 5 хвилин. Бажано використовувати відфільтровану або джерельну воду. Слід враховувати, що в напої міститься багато кофеїну, тому вживання буде доречно в першій половині дня.