Джин Джун Мей (Jin Jun Mei)
Історія сорту
Всім небайдужим до чаю, безумовно, потрібно спробувати сорт Джин Джун Мей. Він відноситься до елітних червоним китайським чаїв. Є одним з найдорожчих і шанованих сортів. Використовується для назви сорту в якості альтернативи - "золоті брови". Місцем походження чаю є провінція Фудзянь. Знайти легенди або якісь історичні дані про сорт чаю Джин Джун Мей досить складно. Пов'язано це з тим, що напій з'явився не так вже й давно - в 2005 році. Однак, за цей час він встиг привернути до себе уваги багатьох любителів чаю.
Особливості виробництва
Збір врожаю здійснюється навесні. При цьому, акцентується увага на молодих нирках, а не листках. Після цього, застосовується унікальна технологія ферментації. Саме з цієї причини, Джин Джун Мей з 2005 по 2010 році був одним з найдорожчих в Китаї. І чим ближче до гір збирається чай, тим він дорожчий.
Корисні властивості для організму
Варіанти містить вітаміни і амінокислоти. Його рекомендується пити після активних фізичних навантажень. Він значно покращує функціонування печінки, підтримує організм в тонусі, нормалізувати мікрофлору кишечника, сприяє виведенню токсинів. Напій має зігріваючий ефект і допомагає посилити кровообіг. Тому, актуальним настій при низькій температурі. Дуже часто, його вважають за краще вживати люди, які переміщали на холоді або потрапили під дощ. Чай запобігає простудним захворюванням і налагоджує загальне самопочуття.
Спосіб заварки
Перед заварюванням слід обполоснути чайник окропом. На 7-8 г вистачить 150-200 мл води, температура якої коливається від 90 до 92 градусів. Перша порція зливається. Потім заварювання збільшується на 10 секунд. Сорт чаю Джин Джун Мей можна заварювати до 6 разів.