Дун Дін (Dun Din oolong tea)
Історія сорту
Сорт чаю Дун Дін має також і другу назву - це Улун Морозного Піка. Чай збирається в Тайвані, де його дуже люблять і цінують. Даний сорт відноситься до оному з найстаріших. За існуючим переказами, він приблизно з'явився в 1855 році. У перекладі назва означає «туди і назад по схилах гір». Це пов'язано з тим, що для збору чаю, потрібно було підніматися в гору багато разів і потім спускатися з повними кошиками врожаю. Сьогодні, сорт збирається з чайних дерев на висоті 1000 метрів. Вершини гір круглий рік знаходяться в снігу, тому у чаю і таке символічну назву.
Особливості виробництва
Збирається сировину виключно лише вручну. Зібрані листочки і нирки обдати паром. Потім їх скручують досить щільно, формують невеликі грудочки і залишають для просихання. Основна особливість виготовлення полягає в тому, що чай має бути не тільки дуже смачним, але і красивим. Сорт чаю Дун Дін є Напівферментований і приблизно на чверть окислюється. Саме тому він зберігає дивовижну м'якість. Аромат чаю зачаровує. Він віддає здобою, медом, фруктами і квітами. Таке поєднання дійсно чарівне. Смак напою підкорює своєю вишуканістю. У ньому ледь відчутні нотки запечених листя. Насичене горіхове післясмак ще довго нагадує про смачне чаї.
Корисні властивості для організму
Дун Дін є універсальним сортом чаю. В цьому і полягає його особливість. Він доречний в будь-який час доби. Вранці напій дієво прожене сонливість, а ввечері огорне спокоєм і релаксом. Вживаючи чай перед їжею, можна бути впевненим в нормалізації апетиту. Після прийому їжі, чай допоможе їй добре засвоїтися. Крім цього, Дун Дін вважається афродизіаком, яке пробуджує сескуальность.
Спосіб заварки
У прогрітий чайник слід додати 1.5 чайних ложки улуна і залити 120-150 мл води температурою 90-95 градусів. Для промивки перша заварка зливається. Настоюється чай мінімум 7 разів.