Да Хун Пао (Da Hong Pao)
Історія сорту
Так Хун Пао - це преміальний сорт чаю. Улун здавна вважався імператорським чаєм. Він користувався попитом і повагою серед усіх поціновувачів цього напою. Історія назви сорту, пов'язана з молодим юнаком, який подарував червоний халат ченцеві в знак подяки за зцілення недуги. Однак, монарх від такого презенту відмовився. Тоді юнак подарував халат куща чаю, який вилікував його від хвороби. З тих пір, чай отримав оригінальну назву «Великий червоний халат».
Особливості виробництва
Сорт чаю Та Хун Пао унікальний тим, що має особливі схеми виробництва. Чайне листя обсмажуються в котлі для того, щоб зупинити процес ферментації. Збираються листочки всього лише один раз на рік. Безумовно, процес збору здійснюється вручну. Улун Так Хун Пао є одним з найбільш суперечливих і оригінальних. Це обумовлено здатністю чаю міняти свій аромат і смак при кожному наступним заварюванні. Спочатку напій дивує терпким карамельним смаком, потім підкорює фруктовими тонами з м'яким медовим післясмаком.
Користь для організму людини
Лікувальні властивості сорту Дан Хун Пао відомі були ще найдавнішим цілителів. Ефект напій надає на організм комплексний. Він зміцнює судини і виступає як профілактичний засіб від онкологічних захворювань. Препарат добре очищає організм від токсинів, виводить шлаки, зміцнює імунітет, відновлює зубну емаль. Напій призведе в повний порядок почуття, думки, прекрасно розслабить і подарує незрівнянну радість.
Спосіб заварки
7-8 г сухої заварки вистачить на 350 мл води, розігрітій до температури 85-90 градусів. Перша заварка вже через 10 секунд зливається, а друга настоюється 1-2 хвилини. Сорт можна заварювати багато разів - 7-10 разів.