Бі Ло Чунь (Biluochun)
Історія сорту
Сорт чаю Бі Ло Чунь користується попитом серед споживачів у всьому світі. Він має гідну багатовікову історію. За одним із переказів чай раніше називався «Сяшаженьсян». Перекладається це, як «вбивчо ароматний». Імператор з династії Цин одного разу відвідав озеро Тайху і його пригостили цим чаєм. Імператору чай сподобався, однак, за його думку, занадто вульгарним була назва напою. З того моменту сорт чаю став називатися Бі Ло Чунь.
Особливості виробництва
Зелений чай Бі Ло Чунь створюється за особливою технологією. З кущів збирається урожай всього лише 1 раз на рік. Після цього, з листочків вибираються найякісніші. Їх подвяливают і скручують. Листочки виходять надзвичайно гарної форми. Виробництво відрізняється ретельним підходом до кожної дрібниці. Тому, сорт має витончений ароматом і ніжним солодкуватим смаком. Напій пахне фруктами. Це пов'язано з тим, що чайні плантації розташовані поблизу фруктових садів. Для отримання 1 кг чаю, слід зібрати цілих 140 тисяч нирок з листочками.
Корисні властивості для організму
Бі Ло Чунь, перш за все, виступає відмінним засобом для зняття психологічного та фізичного напруження. У чаї міститься велика кількість антиоксидантів, що допомагає вивести з організму токсини. Зелений чай відповідає за поліпшення травлення. Регулярне вживання напою зміцнює імунну систему, нормалізує рівень холестерину, сприяє зміцненню стінок судин і підвищення працездатності.
Спосіб заварки
Для правильного приготування чаю Бі Ло Чунь слід використовувати фарфоровий або скляний посуд. 7-8 г заварки вистачить на 350 мл води, яка по температурі не повинна бути вище 70-80 градусів. Спочатку в ємність потрібно заливати воду, а вже потім в неї кидати сам чай. Найпершу заварку необхідно злити відразу. Листочки, опускаючись поступово вниз, дають незабутній аромат і чудовий смак. Процес заварювання подарує справжню насолоду, оскільки він просто зачаровує. При подальшій заварці рекомендується в чайник налити воду на 10 секунд, а потім розлити напій по чашках.