Бай Хао (Baihao Yinzhen)
Історія сорту
Видатний і один з найрідкісніших білих чаїв в світі - це сорт Бай Хао. Він є одним з найкращих сортів білого чаю. Елітний напій входить в список 10 відомих чаїв Китаю. Чай вважався до 1796 року надбання країни. При цьому, вивезення сорти чаю за межі держави передбачав покарання у вигляді смертної кари.
Особливості виробництва
Білий чай Бай Хао проводиться тільки в одній провінції - Фуцзянь. Щоб продукт вийшов якісним і унікальним, потрібні тільки білі великі чайні кущі. Урожай збирається навесні вручну. Важливе значення має час збору - ранній ранок. У цей момент сонце ще високо і волога на нирках максимально випаровується. Чай піддається мінімальному процесу ферментації. Продукт зберігають всі свої корисні властивості і ароматичні інгредієнти. Після заварювання, напій має в'язку текстуру. Смак чаю вершковий, аромат віддає квітковими мотивами, медової солодкістю і стиглими абрикосами. Така гамма пахощів підкорює з першого подиху.
Корисні властивості для організму
Властивості білого чаю Бай Хао унікальні. Його на батьківщині називають живою водою. Настій неймовірно тонізує, покращує розумову діяльність і активізує пам'ять. Чай є джерелом вітамінів і антиоксидантів. Він здатний попередити розвиток ракових клітин і уповільнити старіння. Напій покращує обмін речовин, тому ідеально підходить для людей із зайвою вагою. По суті, Бай Хао - це натуральний релаксатор, оскільки чудово справляється зі стресами, покращує настрій і прибирає тривожні стани.
Спосіб заварки
Бай Хао не любить сильного окропу в зв'язку з тим, що гаряча вода забирає аромат напою. Ідеальний температурний режим - 70-80 градусів. Перша заварка з чайника зливається. Для 3 г чаю води знадобиться 150 мл. При цьому, вода повинна бути якісна і не жорстка. Час заварювання складає 10 секунд.