Бай Му Дань (Bai Mudan)

Категорії
Зміст
  1. Історія сорту
  2. Особливості виробництва
  3. Корисні властивості для організму
  4. Способи заварки

Історія сорту

Сорт білого чаю Бай Му Дань іменується Білий Піон. Чай отримав таке цікаве назву, завдяки формі листя. Він є одним з найбільш знаменитих популярних сортів білого чаю. З'явився Білий Піон в далекому 1870 році. Уже тоді він справив на чайному ринку справжній фурор. Напій виготовляється в Фуцзянь і вважається візитною карткою даної провінції.

Особливості виробництва

Цікаво, що склад даного сорту білого чаю приблизно складається з 70% чайних листочків і 30% бруньок, які ще не розпустилися. Відмітна особливість виробництва Бай Му Дань - це мінімальна термічна і механічна обробка. Саме тому сорт зберігається практично у своєму первісному вигляді. Висихає сорт натурально, минаючи процес скручування. На фінальній стадії листочки ретельно просушуються в спеціальній печі. Процес виробництва чаю трудомісткий. Якщо хоча б трохи від технології відступити, то напій не буде мати таку ароматом і смаком. По праву, аромат цього чаю вважається божественним. Він дуже оксамитовий, обволікає і насичений з витонченими нотками квітів і меду. Що стосується смаку, то він віддає солодкої карамеллю, конюшиною, мигдалем і фруктами.

Корисні властивості для організму

Самі китайці білий чай називають напоєм безсмертя. Сорт Бай Му Дань чудово омолоджує організм і уповільнює процеси старіння. Він містить величезну кількість вітамінів, серед яких особливе місце займають вітаміни Е і С. Чай сприяє стабілізації тиску, дієво бореться з головними болями, підвищує захисні функції імунної системи, допомагає впоратися із зайвою вагою. Крім цього, напій чудово піднімає настрій, бадьорить і надихає. Чай корисний після емоційних і фізичних навантажень.

Способи заварки

Щоб приготувати чай Бай Му Дань, найкраще, використовувати невеликий чайник. Напій не повинен бути занадто міцним, оскільки він тоді втратити свої смакові особливості і буде гірким. На 350 мл води буде достатньо 7-10 г заварки. Чай необхідно заливати водою 80-85 градусів. Перша заварка зливається, а ось друга відразу ж розливається по чашках. Заварюється чай не більше 1 хвилини. Сорт можна заварювати до 3 разів.

( 13 )
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
Детальна консультація
Детальна консультація
Подарункове пакування
Подарункове пакування
Відвантаження в день замовлення
Відвантаження в день замовлення
Оплата при отримані
Оплата при отримані