Як правильно заварювати китайський чай

Категорії

Чому так важливо заварювати чай правильно?

Заварювання чаю у відповідності з усіма необхідними правила гарантує половину успіху майбутнього чаювання. Цьому процесу слід приділити трошки більше уваги, ніж при заварці звичайного чаю. Для цього потрібно просто розслабитися і отримувати задоволення від зустрічі з улюбленим напоєм.

Час і температура заварювання чаю

Мабуть, китайські сорти чаїв є найбільш вибагливими в воді заварювання. Якщо бути точніше - в її температурі. Причина полягає в тому, що чаї обробляються мінімально, тому дуже важливо чайний лист не пошкодити при заварюванні. Для зелених, білих та жовтих чаїв оптимальним температурним режимом є вода 80 градусів. Якщо вода буде гаряче або, тим більше, окріп, напій вийде гірким і кислуватим. Для червоних чаїв оптимальна температура становить 95 градусів, вода трохи охолола, проте не окріп. Для пуерів і улунів через їх пресування ідеально підійде окріп - 100 градусів.

Способи заварки

Існує 2 способи заварки будь-якого чаю - наполягання і протоку. Перший відноситься до європейського, а ось другий є китайським. Наполягання передбачає заливання чаю окропом на 5-10 хвилин. Пролив здійснюється через чайний лист, після чого настій зливається в інший посуд.

Особливе значення має посуд для заварювання напою, оскільки це буде впливати на його смак. Для кожного різновиду чаю використовується різна посуд. Так, для методу протоки, як правило, застосовується скляний чайник. Користується популярністю гайвань - чашка з кришкою. Також використовується і глиняний посуд. Дуже важливо, один і той же сорт чаю заварювати слід в одному чайнику. Ємність для заварки не рекомендується зберігати поряд з продуктами, що мають сильний запах, в т.ч. і близько зі спеціями.

 

( 12 )
Рекомендовані товари
Швидке замовлення
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
Детальна консультація
Детальна консультація
Подарункове пакування
Подарункове пакування
Відвантаження в день замовлення
Відвантаження в день замовлення
Оплата при отримані
Оплата при отримані