Класифікація китайського чаю

Категорії

Що таке китайський чай?

Все, як правило, звикли вважати чай напоєм. Однак, з упевненістю можна говорити, що чай є окремим рослиною. Воно являє собою дерево або чайний кущ. Виростають такі рослини в дикій природі. Сортів і видів чаю існує безліч. При цьому, чайне листя, які збираються з одного дерева, зовсім не підійдуть для приготування інших видів. Сировина для чаю збирають до 6 раз на рік.

Види китайського чаю

Китайський чай підрозділяється на 6 видів. Вони класифікуються також на різновиди. Кожен вид має свої корисні властивості. Отже, класифікація виглядає наступним чином:

  1. Зелений чай.
  2. Жовтий чай.
  3. Білий чай.
  4. Улун. У свою чергу, буває світлим і темним.
  5. Чорний (пуери, Хей Ча).
  6. Червоний чай.

Особливості кожного виду чаю

Зелений чай відноситься до напоїв, які потребують особливої ​​уваги в процесі приготування. Використовується ніжне і молоде сировину. Створення унікального і дуже корисного чаю відбувається вручну.

Жовтий чай - це продукт, який взяв в себе деякі особливості білого і зеленого чаю. Він відноситься до слабоферментірованним. Процес виробництва такого чаю включає в себе дуже тривалий ловлення і подальше вилежування.

За особливостями виробництва з зеленим чаєм схожий білий чай. Однак, його без додаткових етапів подвяливают і потім сушать. На чайних нирках присутній білий ворс, тому напій і отримав таку назву.

Улун також іменується бірюзовим чаєм. Буває світлим (слабоферментірованний) і темний (сільноферментірованним). Ці 2 різновиди значно відрізняються за смаковими якостями і зовнішнім виглядом.

Чорний чай відрізняється за рецептами виготовлення, смаковими властивостями. Пуери славляться сильною ферментацією в процесі виробництва. Використовуються як листя, так і нирки.

Червоний чай традиційно в Європі називають чорним. Це викликає непорозуміння і постійну плутанину. Червоний напій представляє собою чай з дуже глибокої ферментацією. Його не слід ототожнювати з каркаде, тому що Це не одне і те ж.

( 15 )
Рекомендовані товари
Швидке замовлення
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
Детальна консультація
Детальна консультація
Подарункове пакування
Подарункове пакування
Відвантаження в день замовлення
Відвантаження в день замовлення
Оплата при отримані
Оплата при отримані