Шу-пуер (Shu puer tea)

Категорії
Зміст
  1. Історія сорту
  2. Особливості виробництва
  3. Корисні властивості для організму
  4. Спосіб заварки

Історія сорту

Справжнім подарунком для всіх поціновувачів прекрасного чаю є сорт Шу-пуер. Це насичений чорний чай, який бадьорить не гірше будь-якого кави. Першим з'явився сорт Шен-пуер безліч століть назад. Уже в 20 столітті попит на цей чай виріс так, що не встигали з замовленнями фабрики. Чайні фахівці шукали варіанти більш швидкої ферментації. Менхайская фабрика придумала процес прискорення «старіння» чаю. Напій виходив дуже ароматним і смачним. На фабриці було проведено масу перевірок, в ході яких встановлено користь чаю. Так і з'явився сорт чаю Шу-пуер. Він не потребує тривалого дозріванні. Для цього вистачає всього лише пару тижнів. Напій можна вживати молодим, отримуючи від нього справжнього задоволення.

Особливості виробництва

В якості сировини для чаю виступають листя, які збираються з чайних дерев. При цьому, чим дерево старше, тим напій буде корисніше. Головний нюанс, який враховують виробника сорти Шу-пуер - це змішування молодих листочків з більш зрілими. Деякі обивателі вважають, що чай знаходиться в землі, тому має аромат з металевим відтінком. Насправді, це не так. Збирається урожай тільки вручну. Після цього, він відправляється на фабрику, де листя подвяливают, а потім скручують. В цей час з листочків виходить сік. Сировина потім відправляють в купи і накривають спеціальним полотном. Потім під впливом вологи і тепла мікроорганізми чайний лист змінюють. Рівно через рік виходить такий сорт чаю, як Шу-пуер. Примітно, що володіє він властивостями, які має 25-річний чай.

Корисні властивості для організму

Було проведено достатню кількість досліджень, які підтвердили користь сорти Шу-пуер для людського організму. Він має такі властивості:

  1. Очищення судин.
  2. Зниження холестерину.
  3. Регулювання артеріального тиску.
  4. Розщеплення жирів.
  5. Поліпшення травлення.

Спосіб заварки

Шу-Пуер надає організму бадьорості. Саме з цієї причини, що не бажано его пити на ніч. Однако, все це умовно и Залежить від індівідуальніх перевага шкірного чайного любителя.

Заварювати чай можна в скляному, керамічному або глиняному чайнику. Найголовніше - це виконати порядок таких дій:

  • На 150 мл води потрібно покласти 3-5 г чаю. При цьому, бажано листочки не пошкодити.
  • Чайник наповнюється гарячою водою і зливається через 15 секунд.
  • Заливається чайник м'якою чистою водою температурою 98 градусів на 7-10 секунд.
  • Чай переливається в інший посуд.
  • Наступні заварки слід тримати 5-10 секунд.

( 16 )
Рекомендовані товари
Швидке замовлення
Швидке замовлення
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
Детальна консультація
Детальна консультація
Подарункове пакування
Подарункове пакування
Відвантаження в день замовлення
Відвантаження в день замовлення
Оплата при отримані
Оплата при отримані